Proste lekkie fit śniadanie lub deser. Oto właśnie jogurt z owocami i granolą…

Poznaj przepis na 4 porcje naszego jogurtu.

LISTA SKŁADNIKÓW

  • Jogurt naturalny lub grecki 800 g
  • Granola  240 g
  • Owoce 200 g

WYKONANIE

  • Do każdego pucharka wsyp około 60 gram granoli
  • Na wierzch granoli wlej 200 g jogurtu
  • Na jogurt wlej około 50 gram owoców

Przepis stworzony na bazie naszej receptury na granolę, która jest mocno orzechowa z nutą zbóż pochodzących z płatków orkiszowych, a ekstrakt jęczmienny nadaje chrupkości i delikatnej słodyczy…

Czas wykonania
5 minut
Skala trudności
łatwe
Wartość energetyczna w 100g
182 kcal
762 kJ
Białko w 100 gTłuszcz w 100 gWęglowodany w 100 g
5,61 g11,88 g13,23 g