Proste lekkie fit śniadanie lub deser. Oto właśnie jogurt z owocami i granolą…
Poznaj przepis na 4 porcje naszego jogurtu.
LISTA SKŁADNIKÓW
- Jogurt naturalny lub grecki 800 g
- Granola 240 g
- Owoce 200 g
WYKONANIE
- Do każdego pucharka wsyp około 60 gram granoli
- Na wierzch granoli wlej 200 g jogurtu
- Na jogurt wlej około 50 gram owoców
Przepis stworzony na bazie naszej receptury na granolę, która jest mocno orzechowa z nutą zbóż pochodzących z płatków orkiszowych, a ekstrakt jęczmienny nadaje chrupkości i delikatnej słodyczy…
Czas wykonania |
5 minut |
Skala trudności |
łatwe |
Wartość energetyczna w 100g |
182 kcal |
762 kJ |
Białko w 100 g | Tłuszcz w 100 g | Węglowodany w 100 g |
5,61 g | 11,88 g | 13,23 g |