SŁÓD STARMALT JĘCZMIENNY MIODOWY
- to wspaniała mąka słodowa stosowana przy produkcji pieczywa.
- pozwala uatrakcyjnić „prostą” recepturę na pieczywo i całkowicie odmienić jej smak i aromat „in plus”;
- wprowadza naturalne cukry proste;
- zapewnia równomierne wyrastania ciasta;
- wzmacnia koloru miękiszu w pieczywie;
- pozwala na uzyskanie chrupkiej, złotej skórki;
- wprowadza wyjątkowy słodowy smak i aromat, które w zoptymalizowany sposób równoważą element słodyczy słodowej z aromatyczną nutą lekkiego wyprażenia.
Szczególnie polecany do:
- chleba żytniego
- pieczywa mieszanego
- bułek
Sposób użycia:
- Dodawać bezpośrednio wraz z pozostałymi składnikami 0,5 – 5 g na 100 g użytej mąki, w zależności od oczekiwanych rezultatów.
Składniki:
SŁÓD JĘCZMIENNY
Alergeny:
GLUTEN
Możliwe alergeny:
JAJA, MLEKO, ORZECHY, ORZECHY ZIEMNE, SEZAM.
Wartość odżywcza w 100 g: |
wartość energetyczna | 1476 kJ/350 kcal |
tłuszcz | 2,7g |
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7g |
węglowodany | 62g |
w tym: cukry | 3,9g |
błonnik pokarmowy | 19g |
białko | 10g |
sól | 0,03g |
CategoriesBez kategorii