P

PŁATKI ZIEMNIACZANE 100%

PŁATKI ZIEMNIACZANE 100%

  • „czysta etykieta” – nie zawierają żadnych dodatkowych składników, w tym typu „E…”;
  • z ich dodatkiem pieczywo będzie dłużej miękkie i świeże;
  • pozwalają na szybkie przygotowanie smakowitego pure ziemniaczanego – bardzo przydatne w warunkach podróży wypoczynku outdoorowego (np. biwakowanie);
  • posiadają wyjątkową achromatyczność i barwę;
  • rozluźniają i otwierają porowatość miękiszu w pieczywie;

Szczególnie polecane do:

  • pieczywa
  • purée
  • placków ziemniaczanych

Sposób użycia:

  • pieczywie dodawać bezpośrednio wraz z pozostałymi składnikami w proporcji 1 – 10 g na 100 g użytej mąki, w zależności od oczekiwanych rezultatów.
  • W celu przygotowania puree ziemniaczanego należy dodać 30 g płatków do 100 g podgrzanej i osolonej wody lub mleka o temperaturze max. 80 °C. Szybko wymieszać i odstawić na 3 minuty, po czym produkt jest gotowy do podania. 

Składniki:

ZIEMNIAKI

Inne możliwe alergeny:

JAJA, MLEKO, ORZECHY, ORZECHY ZIEMNE, SEZAM.
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna1190 kJ/280 kcal
tłuszcz0,8g
 tym: kwasy tłuszczowe nasycone0,5g
węglowodany75,9g
w tym: cukry1,0g
błonnik pokarmowy8,0g
białko7,7g
sól0,09g