PŁATKI ZIEMNIACZANE 100%
- „czysta etykieta” – nie zawierają żadnych dodatkowych składników, w tym typu „E…”;
- z ich dodatkiem pieczywo będzie dłużej miękkie i świeże;
- pozwalają na szybkie przygotowanie smakowitego pure ziemniaczanego – bardzo przydatne w warunkach podróży wypoczynku outdoorowego (np. biwakowanie);
- posiadają wyjątkową achromatyczność i barwę;
- rozluźniają i otwierają porowatość miękiszu w pieczywie;
Szczególnie polecane do:
- pieczywa
- purée
- placków ziemniaczanych
Sposób użycia:
- W pieczywie dodawać bezpośrednio wraz z pozostałymi składnikami w proporcji 1 – 10 g na 100 g użytej mąki, w zależności od oczekiwanych rezultatów.
- W celu przygotowania puree ziemniaczanego należy dodać 30 g płatków do 100 g podgrzanej i osolonej wody lub mleka o temperaturze max. 80 °C. Szybko wymieszać i odstawić na 3 minuty, po czym produkt jest gotowy do podania.
Składniki:
ZIEMNIAKI
Inne możliwe alergeny:
JAJA, MLEKO, ORZECHY, ORZECHY ZIEMNE, SEZAM.
Wartość odżywcza w 100 g: |
wartość energetyczna | 1190 kJ/280 kcal |
tłuszcz | 0,8g |
tym: kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5g |
węglowodany | 75,9g |
w tym: cukry | 1,0g |
błonnik pokarmowy | 8,0g |
białko | 7,7g |
sól | 0,09g |
CategoriesPłatki Ziemniaczane