Masło w proszku to unikalny produkt, który cechują:

  • szybkie rozprowadzenie/rozmieszanie w cieście lub masie, co jest szczególnie przydatne przy krótkich czasach mieszania
  • łatwe rozprowadzenie w masie lub cieście dzięki bardzo sypkiej konsystencji
  • doskonałe walory smakowe i funkcjonalne
  • brak wymogu chłodniczych warunków przechowywania (max. 25 °C)
  • bardzo długi termin przydatności w porównaniu do świeżego masła, tj. nawet 9 miesięcy od daty produkcji
  • czysta etykieta

Szczególnie polecany do:

  •  brioszek maślanych
  • drożdżówek
  • chałek

Składniki:

MASŁO, ODTŁUSZCZONE MLEKO.

Alergeny:

LAKTOZA.

Inne możliwe alergeny:

GLUTEN, JAJA, ORZECHY, ORZECHY ZIEMNE, SEZAM.

Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna3127 kJ / 756 kcal
tłuszcz72g
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone50g
węglowodany14g
w tym: cukry14g
błonnik pokarmowy0g
białko8,8g
sól0,34g