Poznajcie przypis na granolę z nutą orzechowo zbożowego smaku…
Nasza granola idealnie komponuje się jako dodatek do mleka czy jogurtu.
LISTA SKŁADNIKÓW
- Płatki orkiszowe pełnoziarniste 200 g
- Mieszanka orzechowa 200 g
- EKSTRAKT SŁODOWY FORBAKE JĘCZMIENNY JASNY – 120 g
- Masło orzechowe 100 g
- Płatki migdałowe 100 g
- Jagody suszone 100 g
- Wiórki kokosowe 50 g
- Cukier demerera 50 g
- Ekspandowane ziarno aramantusa 30 g
WYKONANIE
- Wsyp wszystkie składniki do miski wymieszaj na jednolitą masę
- Rozprowadź równomiernie na blasze wyłożonej papierem pergaminowym
- Granole praż w nagrzanym do temperatury 120°C przez 90-100 minut
- W interwałach co 20 minut przemieszaj granolę podczas prażenia
Orzechowa nuta w naszej granoli pochodzi nie tylko orzechów, ale przede wszystkim z dodatku masła orzechowego. A bogaty aromat zbożowy to nie tylko zasługa płatków orkiszowych, a ekstraktu jęczmiennego, który nadaje chrupkości, zbożowego aromatu i delikatnej słodyczy…
Czas wykonania |
15 minut |
Skala trudności |
łatwe |
Wartość energetyczna w 100g |
466 kcal |
1948 kJ |
Białko w 100 g | Tłuszcz w 100 g | Węglowodany w 100 g |
14,66 g | 27,48 g | 40,03 g |
Pingback:Kulki mocy czyli ciastka z granoli - MAGICZNE-WYPIEKI
Pingback:Jogurt z owocami - MAGICZNE-WYPIEKI