Poznajcie przypis na granolę z nutą orzechowo zbożowego smaku…

Nasza granola idealnie komponuje się jako dodatek do mleka czy jogurtu.

LISTA SKŁADNIKÓW

  • Płatki orkiszowe pełnoziarniste  200 g
  • Mieszanka orzechowa 200 g
  • EKSTRAKT SŁODOWY FORBAKE JĘCZMIENNY JASNY120 g
  • Masło orzechowe 100 g
  • Płatki migdałowe 100 g
  • Jagody suszone 100 g
  • Wiórki kokosowe 50 g
  • Cukier demerera 50 g
  • Ekspandowane ziarno aramantusa 30 g

WYKONANIE

  • Wsyp wszystkie składniki do miski wymieszaj na jednolitą masę
  • Rozprowadź równomiernie na blasze wyłożonej papierem pergaminowym
  • Granole praż w nagrzanym do temperatury 120°C przez 90-100 minut
  • W interwałach co 20 minut przemieszaj granolę podczas prażenia

Orzechowa nuta w naszej granoli pochodzi nie tylko orzechów, ale przede wszystkim z dodatku masła orzechowego. A bogaty aromat zbożowy to nie tylko zasługa płatków orkiszowych, a ekstraktu jęczmiennego, który nadaje chrupkości, zbożowego aromatu i delikatnej słodyczy…

Czas wykonania
15 minut
Skala trudności
łatwe
Wartość energetyczna w 100g
466 kcal
1948 kJ
Białko w 100 gTłuszcz w 100 gWęglowodany w 100 g
14,66 g27,48 g40,03 g