AGAR

  • pozwala ustabilizować / utrwalić pianę z ubitego białka jaja;
  • jest to roślinny substytut żelatyny w proszku;
  • jest doskonały do przetworów domowych, np. dżemów.

Szczególnie polecany do:

  • domowych galaretek
  • żelków
  • pianek marshmallow

Sposób użycia:

  • 1 g Agaru na 100 g wody lub inaczej według potrzeb.
  • Agar rozpuścić w wodzie o temperaturze 90 – 100 °C

Składniki:

AGAR

Inne możliwe alergeny:

JAJA, LAKTOZA, ORZECHY, ORZECHY ZIEMNE, SEZAM.
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna701 kJ/168 kcal
tłuszcz0,0 g
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone0,0 g
węglowodany83,9 g
w tym: cukry0,0 g
błonnik pokarmowy83,9 g
białko0,0 g
sól0,25 g

CategoriesBez kategorii
Tags