E

EKONOMICZNE BIAŁKO WYSOKO-PIENISTE

EKONOMICZNE BIAŁKO WYSOKO-PIENISTE

  • szybkie ubijanie;
  • duża objętość piany;
  • wysoka stabilność piany;
  • łatwe przechowywanie (w temperaturze pokojowej);
  • brak konieczności „zagospodarowania” żółtek pozostających po wybijania świeżych jajek;
  • brak ryzyka wprowadzenia salmonelli w trakcie wybijania świeżych jajek

Szczególnie polecany do:

  • bezy
  • pokryw (topów) na ciasta/topy
  • kokosanek

Sposób użycia:

  • Rekomendowane dawkowanie to 1 g białka w proszku na 8 g wody. Wsypać do letniej wody i ubijać na wysokich obrotach (wyższa temperatura wody tj. 40-50 °C pozwala skrócić czas ubijania). 4 g białka w proszku w połączeniu z 30 g wody w poniższych proporcjach odpowiadają ok. 1 białku ze świeżego jaja (tj. ok. 34 g białka świeżego z jaja o wadze ok. 50 g)

Składniki:

albumina jaja kurzego, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; stabilizator: guma ksantanowa; środek spieniający: cytrynian trietylowy. 

Inne możliwe alergeny:

JAJA, LAKTOZA, ORZECHY, ORZECHY ZIEMNE, SEZAM.
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna1436 kJ/343 kcal
tłuszcz0,04 g
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone0,0 g
węglowodany4,4 g
w tym: cukry0,0 g
błonnik pokarmowy0,0 g
białko81,5 g
sól3,6 g

CategoriesBez kategorii