AGAR
- pozwala ustabilizować / utrwalić pianę z ubitego białka jaja;
- jest to roślinny substytut żelatyny w proszku;
- jest doskonały do przetworów domowych, np. dżemów.
Szczególnie polecany do:
- domowych galaretek
- żelków
- pianek marshmallow
Sposób użycia:
- 1 g Agaru na 100 g wody lub inaczej według potrzeb.
- Agar rozpuścić w wodzie o temperaturze 90 – 100 °C
Składniki:
AGAR
Inne możliwe alergeny:
JAJA, LAKTOZA, ORZECHY, ORZECHY ZIEMNE, SEZAM.
Wartość odżywcza w 100 g: |
wartość energetyczna | 701 kJ/168 kcal |
tłuszcz | 0,0 g |
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
węglowodany | 83,9 g |
w tym: cukry | 0,0 g |
błonnik pokarmowy | 83,9 g |
białko | 0,0 g |
sól | 0,25 g |
CategoriesBez kategorii