S

SUCHY ZAKWAS PSZENNY DURUM

SUCHY ZAKWAS PSZENNY DURUM 

To unikalny produkt stanowiący idealny, suchy (w postaci proszku) odpowiednik „żywego” zakwasu piekarskiego.

  • zapewnia aromatyczny, wyrazisty smak;
  • wprowadza tradycyjny kolor miękiszu i skórki charakterystyczny dla pieczywa pszennego;
  • posiada czystą etykietę (brak substancji chemicznych typu „E”);
  • oferuje bardzo długi termin przydatności do spożycia;
  • nie wymaga zaangażowania i stałego prowadzenia, tak jak w przypadku „żywego” zakwasu piekarskiego.

Szczególnie polecany do:

  • bułek (np. bagietek)
  • chleba pszennego
  • domowego białego barszczu

Sposób użycia:

  • W produkcji pieczywa rekomendowane dawkowanie to 2 – 4 g na 100 g mąki, w zależności od oczekiwanego efektu końcowego

Składniki:

zmielone produkty pszenne, woda, kultury starterowe.

Alergeny:

GLUTEN

Inne możliwe alergeny:

JAJA, MLEKO, ORZECHY, ORZECHY ZIEMNE, SEZAM.
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna1569 kJ/371 kcal
tłuszcz3,9 g
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g
węglowodany58,9 g
w tym: cukry1,9 g
błonnik pokarmowy5,9 g
białko17,1 g
sól<0,03 g

CategoriesBez kategorii