SUCHY ZAKWAS PSZENNY DURUM
To unikalny produkt stanowiący idealny, suchy (w postaci proszku) odpowiednik „żywego” zakwasu piekarskiego.
- zapewnia aromatyczny, wyrazisty smak;
- wprowadza tradycyjny kolor miękiszu i skórki charakterystyczny dla pieczywa pszennego;
- posiada czystą etykietę (brak substancji chemicznych typu „E”);
- oferuje bardzo długi termin przydatności do spożycia;
- nie wymaga zaangażowania i stałego prowadzenia, tak jak w przypadku „żywego” zakwasu piekarskiego.
Szczególnie polecany do:
- bułek (np. bagietek)
- chleba pszennego
- domowego białego barszczu
Sposób użycia:
- W produkcji pieczywa rekomendowane dawkowanie to 2 – 4 g na 100 g mąki, w zależności od oczekiwanego efektu końcowego
Składniki:
zmielone produkty pszenne, woda, kultury starterowe.
Alergeny:
GLUTEN
Inne możliwe alergeny:
JAJA, MLEKO, ORZECHY, ORZECHY ZIEMNE, SEZAM.
Wartość odżywcza w 100 g: |
wartość energetyczna | 1569 kJ/371 kcal |
tłuszcz | 3,9 g |
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
węglowodany | 58,9 g |
w tym: cukry | 1,9 g |
błonnik pokarmowy | 5,9 g |
białko | 17,1 g |
sól | <0,03 g |
CategoriesBez kategorii