S

SŁÓD STARMALT JĘCZMIENNY MIODOWY

SŁÓD STARMALT JĘCZMIENNY MIODOWY

  • to wspaniała mąka słodowa stosowana przy produkcji pieczywa.
  • pozwala uatrakcyjnić „prostą” recepturę na pieczywo i całkowicie odmienić jej smak i aromat „in plus”;
  • wprowadza naturalne cukry proste;
  • zapewnia równomierne wyrastania ciasta;
  • wzmacnia koloru miękiszu w pieczywie;
  • pozwala na uzyskanie chrupkiej, złotej skórki;
  • wprowadza wyjątkowy słodowy smak i aromat, które w zoptymalizowany sposób równoważą element słodyczy słodowej z aromatyczną nutą lekkiego wyprażenia.

Szczególnie polecany do:

  • chleba żytniego
  • pieczywa mieszanego
  • bułek

Sposób użycia:

  • Dodawać bezpośrednio wraz z pozostałymi składnikami 0,5 – 5 g na 100 g użytej mąki, w zależności od oczekiwanych rezultatów.

Składniki:

SŁÓD JĘCZMIENNY

Alergeny:

GLUTEN

Możliwe alergeny:

JAJA, MLEKO, ORZECHY, ORZECHY ZIEMNE, SEZAM.

Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna1476 kJ/350 kcal
tłuszcz2,7g
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone0,7g
węglowodany62g
w tym: cukry3,9g
błonnik pokarmowy19g
białko10g
sól0,03g

CategoriesBez kategorii