S

SUPER-CIEMNY SŁÓD ŻYTNI

  • pozwala uatrakcyjnić „prostą” recepturę na pieczywo i całkowicie odmienić jej smak i aromat „in plus”
  • wprowadza naturalne cukry proste
  • zapewnia równomierne wyrastania ciasta
  • zapewnia silne wzmocnienie koloru miękiszu w pieczywie
  • pozwala uzyskać chrupką, bardzo ciemną skórkę
  • wprowadza pożądany smak słodkawo-fermentowany
  • wprowadza wyjątkowy słodowy smak i aromat słodu żytniego pozwalając np. wyprodukować chleb „o smaku żytnim” z mąki pszennej
  • jest to wyjątkowy produkt, szeroko stosowany w piekarnictwie
  • może być wykorzystany do wyprodukowania pitnego kwasu chlebowego sposobem domowym

Szczególnie polecany do:

  • chleba żytniego
  • chleba litewskiego
  • pitnego kwasu chlebowego

Sposób użycia:

  • Dodawać bezpośrednio wraz z pozostałymi składnikami 2 – 6 g na 100 g użytej mąki, w zależności od oczekiwanych rezultatów.

Składniki:

SŁÓD ŻYTNI

Alergeny:

GLUTEN

Inne możliwe alergeny:

JAJA, LAKTOZA, ORZECHY, ORZECHY ZIEMNE, SEZAM.

Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna1550 kJ/370 kcal
tłuszcz1,0 g
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g
węglowodany82 g
w tym: cukry0,2 g
błonnik pokarmowy16,4 g
białko8,5 g
sól0,01 g
CategoriesBez kategorii