Masło w proszku to unikalny produkt, który cechują:
- szybkie rozprowadzenie/rozmieszanie w cieście lub masie, co jest szczególnie przydatne przy krótkich czasach mieszania
- łatwe rozprowadzenie w masie lub cieście dzięki bardzo sypkiej konsystencji
- doskonałe walory smakowe i funkcjonalne
- brak wymogu chłodniczych warunków przechowywania (max. 25 °C)
- bardzo długi termin przydatności w porównaniu do świeżego masła, tj. nawet 9 miesięcy od daty produkcji
- czysta etykieta
Szczególnie polecany do:
- brioszek maślanych
- drożdżówek
- chałek
Składniki:
MASŁO, ODTŁUSZCZONE MLEKO.
Alergeny:
LAKTOZA.
Inne możliwe alergeny:
GLUTEN, JAJA, ORZECHY, ORZECHY ZIEMNE, SEZAM.
Wartość odżywcza w 100 g: |
wartość energetyczna | 3127 kJ / 756 kcal |
tłuszcz | 72g |
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone | 50g |
węglowodany | 14g |
w tym: cukry | 14g |
błonnik pokarmowy | 0g |
białko | 8,8g |
sól | 0,34g |